Pad thai

Wij zijn fan van Noodles met in het bijzonder Pad Thai, hét befaamde gerecht uit Thailand. Wanneer je in Thailand bent ontkom je niet aan Pad Thai. Het heerlijke gerecht wordt overal aangeboden en is simpelweg niet weg te denken uit de Thaise keuken. Doordat het gerecht op tig verschillende manieren bereidt kan worden, gaat het nooit vervelen. Ben je in de gelegenheid om het gerecht meerdere keren uit te proberen? Wij zeggen: Doen!

Pad Thai op klassieke wijze

Pad Thai wordt oorspronkelijk bereidt met Thaise rijstnoedels, gecombineerd met ei en tofu. Gedurende de bereiding worden ingrediënten als garnalen, vissaus, tamarindepasta, hete pepers en (palm)suiker toegevoegd. Loopt het water je al in de mond? Ons wel! Met Pad Thai kan je veel variëren. Zo kan je de garnalen vervangen door één van de onderstaande ingrediënten:

  • Krab
  • Kippenvlees
  • Varkensvlees

Tip: Serveer de Pad Thai met pinda’s en een vleugje limoen en maak zelf kroepoek om het feest af te maken.

Oorsprong van Pad Thai

Pad Thai is oorspronkelijk ontstaan gedurende de Tweede Wereldoorlog. Het product rijst was gedurende deze periode hét exportproduct van Thailand. De Thaise keuken kende een grote Chinese invloed in de vorm van gele eiernoedels, ook wel bekend als “Bah-Mee”. Deze werd vervangen door rijstnoedels waarmee de Pad Thai geboren werd.

Pad Thai uit eigen keuken

Zin om zelf heerlijke Pad Thai op tafel te zetten? Maak indruk op je familie, vrienden en kennissen! Varieer erop los en ontdek jouw favoriete variant Pad Thai. De benodigdheden zijn wellicht lastig te vinden in de gemiddelde supermarkt. Gelukkig zijn er toko’s om ons uit de brand te helpen. Dé supermarkten om producten uit Aziatische landen aan te schaffen. Geen zin om de deur uit te gaan? Bestel gemakkelijk kwalitatieve producten van merken als online Toko. Bestel jouw producten nu snel en gemakkelijk online!